5 vastgoedprognoses voor 2022

lHet is moeilijk te geloven dat 2021 bijna voorbij is. Maar helaas, hier zijn we, en het is eerlijk om te zeggen dat het een… heel interessant jaar voor vastgoed. Nu we 2022 ingaan, zijn hier enkele trends waar vastgoedbeleggers zich bewust van moeten zijn.

1. Winkeliers besteden meer aan orderafhandeling dan aan nieuwe winkellocaties

Hoewel winkelcentra vóór de pandemie het moeilijk hadden, hebben de laatste 20 maanden van de pandemie een zware tol van hen geëist. In de nasleep van de crisis hebben veel winkeliers faillissementen aangevraagd en winkels gesloten, waardoor winkeliers met vacatures achterbleven.

In 2022 zouden winkelcentra voor een vergelijkbare uitdaging kunnen staan ​​- niet vanwege faillissementen van retailers, maar omdat meer merken ervoor zouden kunnen kiezen om geld te investeren in distributiecentra en distributiecentra en minder in retailers, renovaties en winkelopeningen. Dit maakt allemaal deel uit van de trend van e-commerce, die tijdens de pandemie is geëxplodeerd en zich waarschijnlijk zal voortzetten in het nieuwe jaar.

Grote binnenplaats van het gebouw.

Bron afbeelding: Getty Images.

2. Big box-winkels zullen meer consumenten wegjagen uit winkelcentra

Superstore-reuzen zoals Doelwit (NYSE: TGT) zijn steeds creatiever geworden in het aantrekken van klanten. Target is meer bepaald een mini-winkelcentrum geworden door verschillende winkels in de winkel te openen met als doel het klantenbestand uit te breiden.

Big box-retailers zullen het komende jaar mogelijk nog meer stappen ondernemen om klanten aan te trekken. En gezien hun financiële basis hebben ze de middelen om het te doen. Winkelcentra kunnen het moeilijk blijven hebben, aangezien deze winkels een nog populairdere winkelbestemming worden.

3. Kantoorgebouwen beginnen vol te raken

Kantoorgebouwen staan ​​sinds het begin van de pandemie grotendeels leeg. Maar nu COVID-19-boosterinjecties beschikbaar zijn voor het grote publiek, beginnen kantoren langzaam maar zeker werknemers aan te trekken.

In 2022 is de kans groot dat bedrijven eindelijk een einde zullen maken aan het werken op afstand en erop aandringen dat werknemers minstens een paar dagen per week komen opdagen. Natuurlijk hebben sommige bedrijven al de beslissing genomen om werknemers permanent op afstand hun werk te laten doen. Maar voor degenen die niet bellen, zou 2022 het jaar kunnen zijn dat een robuustere terugkeer naar kantoor zal volgen.

4. Vakantiereizen zullen hotels vervoeren, terwijl zakenreizen achterblijven

Aangezien we aan het einde van 2021 zijn en veel bedrijven nog steeds geen werknemers naar hun kantoor hebben gebracht, is het onwaarschijnlijk dat zakenreizen in 2022 echt van de grond komen. ondernemingen. reizigers kunnen hun deel van de vacatures en inkomensproblemen het hoofd bieden.

Ondertussen zou vakantiereizen de horeca tot leven kunnen brengen. Dit is goed nieuws voor hotel REIT-beleggers na een ellendig 2020 en een volatiel 2021.

5. De vraag naar kortetermijnverhuur zal blijven exploderen

Hoewel hotels naar verwachting in 2022 een behoorlijke boekingsstroom zullen hebben, kunnen reizigers nog steeds worden aangetrokken door kortetermijnverhuur, waar ze kunnen uitbreiden en een thuis voor zichzelf hebben. Deze optie kan vooral interessant zijn voor gezinnen met jonge kinderen in de eerste helft van het jaar.

Op dit moment komen kinderen onder de 5 jaar niet in aanmerking voor het COVID-19-vaccin. Dat zou begin 2022 kunnen veranderen, maar het zal nog even duren om dit deel van de bevolking te vaccineren. Dit betekent dat beleggers in kortetermijnverhuur echt kunnen profiteren van de aanhoudende vraag.

Wordt 2022 een solide jaar voor vastgoedbeleggers?

Alleen de tijd zal leren wat het jaar in petto heeft. Maar het zal interessant zijn om te zien hoe goed die voorspellingen in het nieuwe jaar uitkomen.

10 aandelen die we verkiezen boven Target
Wanneer ons bekroonde team van analisten aandelenadvies heeft, kan het de moeite waard zijn om te luisteren. De nieuwsbrief die ze al meer dan tien jaar hebben, Motley Fool Aandelenadviseur, heeft de markt verdrievoudigd.*

Ze hebben zojuist onthuld wat volgens hen de tien beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen … en Target was daar niet een van! Dat klopt – ze denken dat deze 10 aandelen nog betere koopjes zijn.

Bekijk de 10 acties

* De portefeuilleadviseur keert terug op 10 november 2021

Maurie Backman heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. The Motley Fool heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. The Motley Fool heeft een openbaarmakingsbeleid.

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment